Words to follow:

"Laugh, be yourself, be flamboyant, don't worry about other people's opinions, get angry, always give it a go, be kind and generous, appreciate beauty, don't take yourself too seriously, never give up and love with all your heart". Bob Hoskins

2017 m. vasario 7 d., antradienis

OK. Pakalbėkim...

...apie balsus. Ir apie tai, ar gražu tai, ar ne.

pagavau įkvėpimą parašyti, nes man gražu, nes nuo vakar vakaro klausiausi, ką kurį laiką buvau padėjusi į šalį, o tas klausymasis mane nešė vis tolyn ir tolyn į prisiminimus.

Turbūt daugelyje interviu, kuriuos esu davusi, būdavo klausimas apie dainavimą, apie dainininkės karjeros pradžią ir t.t. Dabar į tai nesigilinkime, bet tiesa tokia, kad rimtesnė, ar reikėtų sakyti, tikroji pradžia buvo būtent vokalinė-daugiabalsė. Tai štai apie tokius balsus aš šįvakar.

Ne kartą esu susiginčijusi su keliais žmonėmis, ar tai yra gražu.. Visa ta vokalinė akrobatika, kreivi akordai ir pan. Man gražu dėl kelių priežasčių: nes harmonija kabina už sielos gelmių, nes balsai gražūs, nes tie žmonės IR GYVAI taip dainuoja (taip taip, juk vis rečiau tai minim kaip vertybę, ar ne?).

Tai iš pradžių mano vokaliniame gyvenime atsirado gospelas. Ir tarp viso to buvo Take 6.

Ko gero viena labiausiai sielą kutenančių melodijų yra Family Of Love (Youtube/Spotify). Ir jeigu kam kyla klausimas, ar jie ir gyvai taip dainuoja, tai mano atsakymas yra TAIP. Google it. :)

Dabar aš vis paklausau kelių kolektyvų ir atlikėjų, kai kurių labiau per Kalėdas (ir aplink jas), kai kurių šiaip, kai užplaukia.


Kolektyvas, kuris mane įkvėpė šitai visai rašliavai yra trys vyrukai, pavadinimu Thirdstory.

Pirmas jų išstojimas, susprogdinęs jūtūbą ir internetus apskritai, yra Sam Smith koveris "I'm Not The Only One". Jeigu įsiklausytumėt, visas gražumas tame, kokie skirtingi jų balsai, kiek charakterio kiekvienam. Bet limpa stebuklingai. Man gražūs tiek jų koveriai, tiek originalūs kūriniai (taip, po truputį ir tokie randas). Iš koverių esu labai pamėgus Tove Lo "Talking Body" ir Drake "Hotline Bling". Ir visus kitus, cha cha :) O iš trijų (kol kas) originalų visi labai skirtingi ir labai faini - nesugebu išsirinkti. Tad čia jau patyrinėkit patys, jeigu smalsu - arba Spotify, arba Youtube.

Taip pat, nors daug kas atviru tekstu važiuoja ant a capella grupių, negaliu nepaminėti Pentatonix.

Organiški, nuostabiais balsais (manrods, turiu naują celebrity crush, tą, kur bosu dainuoja šitoj grupėj), universalūs (turbūt bet ką sudainuotų-suaranžuotų ir tai skambėtų puikiai). Ir kaip pavyzdį noriu čia įdėti vieną iš absoliučiai gyvų pasirodymų. Sorry, pakvips Kalėdom, bet niekuo negaliu padėt. Silent Night yra Youtube ir Spotify. Jeigu nekenčiat "tos kalėdinės muzikos", praleiskit šitą :) Na, o jų Evolution of Music turėtų būti visų modernių muzikos mokytojų burtininko skrybėlėje. O Run to You (Youtube/Spotify) tikiuosi kada nors su kuo nors sudainuot gyvenime... Kas norėtumėt? Beje, šitą parašė bosas ir tas, kuris dažniausiai grupėje užsiima beat-box'u.

Ir dar... Jeigu patiko, ką girdėjot (jeigu nepatiko, vis tiek pamėginkit), desertui - šita grožybė:

Rahsaan Patterson - Joy (Youtube/Spotify)

Labanakt*

P.S. greičiausiai daug dar gėrio pamiršau, bet tai kitiems kartams telieka :)

1 komentaras:

  1. Hello Girmant. I am a Pastor from Mumbai, India. I am glad to stop by your profile on the blogger and the blog post. I am also blessed and feel privileged and honored to get connected with you as well as know you and your interest in people and singing and the life which you love to live, through your profile on the blogger and the blog post. I have been I have been in the Pastoral ministry for last 38 yrs in this great city of Mumbai a city with a great contrast where richest of rich and the poorest of poor live. We reach out to the poorest of poor with the love of Christ to bring healing to the brokenhearted. we also encourage young and the adults from the west to come to Mumbai to work with us during their vacation time. We would love to have you come to Mumbai to work with us during your vacation time. I am sure you will have a life changing experience. Looking forward to hear from you very soon. God's richest blessings on you, your family and friends. My email id is: dhwankhede(at)gmail(dot)com and my name is Diwakar Wankhede. Wishing you and your family a blessed and joyous Christmas season and a bright and a Christ centered NEW YEAR 2018.

    AtsakytiPanaikinti