Words to follow:

"Laugh, be yourself, be flamboyant, don't worry about other people's opinions, get angry, always give it a go, be kind and generous, appreciate beauty, don't take yourself too seriously, never give up and love with all your heart". Bob Hoskins

2014 m. rugpjūčio 21 d., ketvirtadienis

Apie grožį...

...ir visa tai, kas į šitą žodį susideda.

Juk grožis - itin subjektyvu?
Juk visiems aišku, kad jei išorė graži, vidus gali būt pakirmijęs? Ir atvirkščiai..?
Juk jei moteris klausia vyro, ar ji gražiai atrodo, būtent jo atsakymas jai tuo momentu svarbiausias..?

Jei paprašyčiau dabar kiekvieno Jūsų pasidalinti:

- gražia daina;
- gražiu peizažu;
- gražiu žmogumi;
- gražia knyga;
- gražiu filmu...

Galėčiau tęsti ir tęsti. Juk iš kiekvieno gaučiau visiškai skirtingus sąrašėlius...

Mane visad sužavi širdies grožis, o dar labiau, jei šis dera su išore. Sąmoningai nerašau išorės grožiu, nes anaiptol ne vien tai turiu omeny. Pagaunu save užsispoksojusią į vienokį ar kitokį žmogų. Net žagteliu - juk nemandagu. Bet net nesugebu tą akimirką paaiškint, kas taip užhipnotizuoja ir patraukia. Yra tokių žmonių.

Pavyzdžiui, jau tikrai mano kažkada minėtas klipas Devendra Banhart gabaliukui "Brindo". Jau esu įspėjusi ir atsiprašinėjusi, kad klipe - kiek nuogybės, erotikos ir dar balažin ko. Gal šįkart nebeatsiprašinėsiu.
Vėl dalinuosi, nes mano akimis klipe yra du labai gražūs žmonės. Kaskart žiūrėdama šitas kelias minutes niūniuoju kartu ir užeina milžiniškas noras keliauti kur nors į pietų Europą, nusibrėžti juodas strėliukes virš viršutinių blakstienų ir ... tiesiog apie nieką negalvoti. Turiu dar kelis norus, bet pasilaikysiu juos sau - prisiminsiu priartėjus kelionėms į pietų Europą. Arba ne..

***

Visai nebijau
Tavo sielai atverti
Savosios durų.

***

Tik ar ateisi pasibelsti? Ar taip, kaip yra, ir paliksi? Atsklinda čia pono Gordono Sumnerio teksto aidas: I'm not asking for the moon... I've always been a realist. Turbūt turiu nusiraminti ir dar kartą sau pakartoti kelias gyvenimo tiesas apie laiką ir kantrybę. Taip.

***

Niūniuoju toliau...

Brindo este amor, un amor tan raro
Brindo este amor, un amor tan claro
Brindo este amor, un amor tan derepente
Brindo este amor, un amor tan diferente...

Labanakt*

2 komentarai:

  1. Labai gražios mintys.
    Mes su draugais diskutavom apie išorinį ir vidinį grožį, ir kažkaip priėjome išvadą, kad ir išorinis grožis svarbus, nes juk, kai susipažįsti su žmogumi, tai pastebi išorę: plaukus, akis, batus, šypseną, o kai pradedi bendrauti tada atsiskleidžia vidinės savybės papildančios išorę, arba ją užgožiančios, arba supranti, kad išorinis grožis apgavo.
    O savo draugų išvis negaliu vertinti per grožio prizmę, nes jie man gražūs ir nemiegoję tris paras, nes paskutines naktis braižė brėžinius ar darė kursinius, arba kūrė kažką gražaus; arba su dėme ant nuskalbto džemperio, nes kepė žagarėlius draugams...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ema, ačiū. :)

      Išorinis grožis tikrai nėra bereikšmis, tačiau juk patį terminą "grožis" kiekvienas suprantam och, kaip skirtingai..

      Labai gražios mintys apie draugus - man taip pat yra.

      Labai dėkoju už komentarą ir kad apsilankei čia. :)

      Panaikinti